2013 rookinsp bloot uit café wallonieIn het Waalse dorp Sivry Rance is gisteravond een rookinspecteur van de FOD Volksgezondheid door de klanten uit het plaatselijke Café de la poste gezet: en nog wel in zijn blote flikker. De man werd toen hij zich in het café kenbaar maakte als inspecteur -op de onderbroek na volledig gestript en een paar kilometer verder gedropt in de bossen van Rance.

Albert D.  (53) was niet aan zijn eerste inspectiebeurt toe. De man kwam bij de herstructurering van Belgacom niet in aanmerking voor brugpensioen en werd gedetacheerd naar de federale overheidsdienst Volksgezondheid toen daar nood was aan inspecteurs voor het rookverbod. Samen met nog dertig andere collega’s staat hij in voor de controle van het volledige Belgische grondgebied. Zijn inspectie in Sivry was onaangekondigd en gebeurde zo als steeds op basis van een ad random geprinte lijst van horecazaken.

Café de la poste, in het centrum van het dorp serveert op de middag een dagschotel maar wordt ‘s avonds gefrequenteerd door een iets ruiger cliënteel: hoofdzakelijk leden van de plaatselijke Hell’s Angels. Volgens ooggetuigen werd de inspecteur wel zachthandig doch doeltreffend onder handen genomen. Persoonlijke bezittingen werden over een weer gegooid in de gelagzaal en ondersteund door woeste kreten werd de man -laag per laag van boven- en onderkleding gestript terwijl hij zich boven op de tapkast moest laten bewonderen.

Na de dropping van de man in het bos kon deze beschutting zoeken in een oud boswachtershuis en slaagde er , gehuld in een ouwe paardendeken, in het plaatselijk politiekantoor bereiken. Het parket van Charleroi tilt niet licht aan dit incident. Het betreft hier immers agressie en intimidatie van een ambtenaar in overheidsdienst. Het parket vraagt ook iedereen die getuige was van het voorval om de politie te contacteren. Voor zover bekend betreft het hier een eerste voorval dat zijn gelijke niet kent.

Hoed af voor deze Walen !