De 20 rijkste personen ter wereld zijn 676,8 miljard dollar (zo’n 512,8 miljard euro) waard. Dat valt op te maken uit de nieuwe rijkenlijst van Bloomberg

 

De Bloomberg Billionaires Index berekent de lijst op basis van veranderingen in de markt en de economie. De Mexicaanse telecomgigant Carlos Slim staat momenteel op de eerste plek met een vermogen van 68,5 miljard dollar. Microsoftmiljardair Bill Gates en superbelegger Warren Buffett volgen hem op positie 2 en 3 met respectievelijk 62,4 miljard dollar en 43,8 miljard dollar.

Ten opzichte van vorige week vrijdag zijn de vermogens van Slim, Gates en Buffett volgens Bloomberg met respectievelijk 478,4 miljoen dollar, 102,1 miljoen dollar en 336,9 miljoen dollar afgenomen.

In de top 20 staan negen Amerikanen, onder wie drie leden van de familie van Sam Walton, de oprichter van de Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart. De Zweed Ingvar Kamprad, oprichter van Ikea, is de rijkste Europeaan. Hij staat vierde op de lijst, met een vermogen van 42,5 miljard dollar.

Het valt op dat de lijst niet spreekt over de nog veel machtiger fortuinen van de Rotschildts en de Rockefellers. Hun vermogen is een veelvoud van de officiële lijst der aller rijksten. Achter de schermen is het leuker en veiliger …