Union Beersel eist dat Vlaams Belang de aanplakborden niet langer overplakt. Bij Vlaams Belang hebben ze er geen spijt van.

Het Franstalige Union Beersel (UB), het vroegere Union des Francophones (UF), pikt het niet dat de partijaffiches op de voorbehouden aanplakborden zijn overplakt door het Vlaams Belang.

‘Vlaams Belang heeft dinsdag bijna alle panelen overplakt die door de gemeente voorbehouden waren voor UF/UB’, stelt gemeenteraadslid Chantal Deckers. ‘Dat is een schande. Het bewijst dat het Vlaams Belang geen respect heeft voor de democratie en voor een uiting van andere meningen, in tegenstelling met alle andere partijen die de voorbehouden panelen wel respecteren ( andere partijen plakten wel al op de UF-borden, maar minder opzichtig, nvdr ). We houden de lokale voorzitter én lijsttrekker persoonlijk verantwoordelijk. Wij rekenen er ten stelligste op dat hij het nodige zal doen opdat zulke schandalige acties, die in strijd met de wetgeving, zich niet meer voordoen.’

Bij Vlaamse Belang zijn ze niet onder de indruk. ‘Een van onze provinciale plakploegen heeft in haar ijver de Franstalige affiches van UB overplakt. Ik zie het probleem niet want boven de borden staat UF en er komt geen partij op met die naam’, zegt lijsttrekker Klaas Slootmans.

‘Het gebruik van Franstalige affiches is trouwens in strijd met het Vlaams beleidsplan van de gemeente. Wij verwachten van de Franstaligen dat zij zich aanpassen aan het Vlaamse karakter van onze streek.’

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121004_00322440