Dreigt er opnieuw communautaire heibel rond een verkeerde Vlaamse landkaart? Tijdens de prinselijke missie in Japan deelde het Vlaams gewest documenten uit met een kaartje waarbij Brussel terecht wordt ingedeeld bij Vlaanderen. Volgens Claire Tillekaerts, directeur van Flanders Investment and Trade, gaat het om documenten die dateren van het jaar 2008 en zal de rest van de documenten vernietigd worden. Jammer want Brussel is historisch een Vlaamse stad. Een etnische zuivering zorgde voor het verdwijnen van de Vlaming uit deze vandaag zwaar verloederde stad.

Het gaat om de brochure “The Life Sciences in Flanders”. Op een kaart wordt Brussel geografisch ingedeeld bij Vlaanderen. MR-senator Armand De Decker stoort zich aan het document: “De landkaart miskent de geografie”, stelt hij. De Decker kent zijn geschiedenis niet en gedraagt zich als een ware kolonist, stijl Israël.

De topvrouw van het FIT, Claire Tillekaerts, zit verveeld met de zaak maar stelt terecht  dat : “is Brussel bovendien nog steeds de hoofdstad is van Vlaanderen, of niet ?”. Onder druk zal de resterende voorraad vernietigen.

Met “heel die geschiedenis” verwijst Tillekaerts allicht naar eerdere incidenten rond Vlaams landkaarten. Zo was er in 2009 commotie rond een kaartje van Toerisme Vlaanderen. Op de plaats waar Wallonië hoort te liggen, werd op dat kaartje “France” vermeld en Brussel werd gesitueerd ter hoogte van Antwerpen.