Voor Bilderberger Jean-Luc Dehaene is het ‘jackpotday’. Een groot pakket aandelenopties van AB InBev vervallen. Hij kan bijna 3 miljoen euro opstrijken. Dat melden de Coreliokranten vandaag. De man is notoir lid van Bilderberg, een kapitalistische club die het economisch reilen en zeilen bepaalt. 

De niet zo rijke kiezer weet op wie hij kan stemmen. Wie voor Dehaene stemt, is rijp voor het gekkenhuis.

Bij het openen van de beurs kan Dehaene een pakket opties verkopen. Op basis van de slotkoers van AB InBev van vrijdag gaat het volgens de kranten om 2,87 miljoen euro, belastingvrij. Het gaat om geld dat hij kreeg als ‘extraatje’ als onafhankelijk bestuurder van ‘s werelds grootste brouwer. Het pakket is echter omstreden omdat onafhankelijke bestuurders volgens de code over deugdelijk bestuur geen recht hebben op dergelijke variabele bonussen.

Dehaene is sinds april vorig jaar geen bestuurder meer bij de brouwer omdat hij de leeftijdslimiet had bereikt. Of Dehaene effectief zijn opties nu al uitoefent of zal wachten, zal niet worden bekendgemaakt. Doordat hij geen bestuurder meer is, vervalt de meldingsplicht.

De gewone burger moet alles wel aangeven.